Katrien Koppers Architectuur

Zweeds wonen in de polder

NIEUWBOUW

Bij het ontwerpen van een geheel nieuwe woning liggen alle mogelijkheden open. Dat geeft veel ruimte om de fantasie de vrije loop te laten over de ideale woonvorm. In het zweedse huis komen de woonwensen van mijn ouders en liefde voor het Scandinavische landschap en materiaalgebruik samen.

Niveauverschillen aan de dijk

Het huis en haar bijgebouw zijn losjes gesitueerd langs de dijk. Bouwen aan een dijk nodigt uit tot het creëren van niveauverschillen in de woning. Men treedt binnen op dijkniveau, in het hart van de woning. Hier ontstaat direct contact met zowel de beneden- als bovenverdieping. De trap met vide is een verbindend element tussen de verschillende ruimtes in het huis.

Contact met het landschap

Deze woning biedt beschutting en maakt tegelijkertijd contact met het landschap. Bouwen in het landschap vraagt om een licht open huis te ontwerpen van waaruit optimaal contact gemaakt kan worden met de omliggende weilanden. Door de grote glasvlakken wordt het achterliggende polderlandschap optimaal ervaren. Zo is een zeer ruimtelijke woning ontstaan die haar gebruikers omarmt en volledig gebruikmaakt van haar omgeving.

Project: Nieuwbouw dijkwoning
Plaats: Dussen
Opdrachtgever: Particulier

Ontwerp: Hans en Katrien Koppers
Bouwbedrijf: Aannemersbedrijf Tankens 

Benieuwd wat wij voor u en uw project kunnen betekenen? We nodigen u van harte uit om kennis te maken. Tijdens dit vrijblijvende gesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, en vertellen we meer over onze aanpak.

Andere projecten

Scroll naar boven