Katrien Koppers Architectuur

Waarom een architect

Waarom een architect

De architect maakt technische bouwtekeningen en zorgt dat het ontwerp aan alle normen en eisen voldoet. De juiste kennis en ervaring is hierbij onmisbaar. Daarbij wordt rekening gehouden met uw wensen betreffende het ontwerp en de uitstraling.

De architect maakt technische bouwtekeningen en zorgt dat het ontwerp aan alle normen en eisen voldoet. De juiste kennis en ervaring is hierbij onmisbaar. Daarbij wordt rekening gehouden met uw wensen betreffende het ontwerp en de uitstraling.

Samenbrengen van techniek, functies en esthetiek
Niet alleen de technische voorzieningen van het ontwerp van de architect zijn in orde en voldoen aan alle normen, ook de door u gewenste woon-, werk-, verblijfs- en andere functies zijn erin verenigd. Uiteraard sluit ook het uiterlijk van zowel de binnen- als buitenkant aan op uw wensen en behoeften die vooraf zijn besproken. De architect denkt met u mee en komt tot creatieve oplossingen waar u zelf nog niet eens aan had gedacht.

Kostenbeheersing en waardevermeerdering

Wanneer u ervoor kiest om zelf een aannemer te selecteren die de werkzaamheden voor u uitvoert, kan het zijn dat u veel te veel betaalt. Een architect is op de hoogte van de prijzen uit de markt en zal de begroting professioneel controleren. Als vertegenwoordiger van de opdrachtgever heeft de architect o.a. contact met de aannemer en de gemeente en regelt hij de omgevingsvergunning. De architect bewaakt het overzicht en neemt de opdrachtgever hiermee veel zorgen uit handen. De architect kan u dus veel geld besparen. Een goed doordacht ontwerp verhoogt daarnaast de waarde van uw woning.

Restauratie

Een architect is o.a. in te schakelen voor restauratie. Restauratie is belangrijk wanneer historische waarden en kenmerken van een gebouw of monument moeten worden behouden. Hiervoor is gespecialiseerde kennis vereist. Bovendien weet een restauratie architect op welke wijze ingrepen aan een monument kunnen worden gedaan zonder dat de historische waarde verloren gaat. Door het inschakelen van een deskundig architect voor het verbouwen van uw monument blijkt vaak meer mogelijk dan u in eerste instantie zou denken.  

Verschil tussen restaureren en renoveren

De termen restaureren en renoveren worden vaak door elkaar gebruikt, maar het is niet hetzelfde. Zoals hierboven gezegd is het doel bij een restauratie om historische kenmerken en bijzondere elementen te behouden. Bij een renovatie wordt de woning of het gebouw zo aangepast dat het weer voldoet aan de eisen van deze tijd. Denk bij een huis renoveren aan het verbeteren van de duurzaamheid en brandveiligheid, maar ook het aanpassen aan een nieuwe functie zoals een woning in een voormalige boerderij, een atelier in een oude schuur of een bedrijfsruimte in een oud militair wachthuisje.

Scroll naar boven