Katrien Koppers Architectuur

Over ons

Missie, visie en filosofie

De missie van Katrien Koppers architectuur is het verrijken van onze leefomgeving en woonbeleving met stijlvolle, duurzame en comfortabele architectuur, met behoud van historische allure en in verbinding met de bestaande omgeving.

Met enthousiasme, zorg en aandacht zetten wij ons bewezen vakmanschap in om samen met de klant behoeften, wensen en dromen te vertalen naar een gebouwde werkelijkheid.

“Een monumentaal gebouw, een oude vervallen fabriek, ons cultuurlandschap; elk gebouw en elke plek heeft een ziel en vertelt een verhaal. Het is mijn passie om die ziel te verankeren en zo tot een verrassend nieuw ontwerp te komen dat verleden, heden en toekomst met elkaar verbindt.”

Over Katrien Koppers

Katrien Koppers volgde een studie Bouwkunde – Architectuur aan de TU Delft en een post HBO-opleiding Bouwhistorie, Restauratie & Monumentenzorg in Utrecht. Het is haar passie om oude en nieuwe architectuur met elkaar te combineren. Een belangrijke toegevoegde waarde van Katrien als architect is dat zij een plan kan maken dat de gemeente daadwerkelijk zal goedkeuren. Door haar ervaring met het werken met monumenten weet ze welke ingrepen wel of niet uitgevoerd kunnen worden.

“Mensen zijn vaak bang voor het aanschaffen van een monument omdat ze denken dat er niks aan zo’n pand gewijzigd mag worden. Gelukkig is het wel degelijk mogelijk om een monument aan te passen aan uw wensen, zolang de wijzigingen de monumentale waarden van het pand niet aantasten. Als specialist op dit gebied heb ik hiervoor de benodigde kennis en ervaring.”

Voor nieuwbouw of verbouwingen is het bestaande eveneens het uitgangspunt. Welk verhaal vertelt de bestaande plek of het bestaande huis en hoe kan dat verhaal een vervolg krijgen in een nieuw plan? Zo ontstaat een uniek ontwerp dat past op die specifieke plek en een eenheid vormt met wat er al is.

Bekijk hier het LinkedIn-profiel van Katrien.

Scroll naar boven