Katrien Koppers Architectuur

Shelter of Freeport

NIEUWBOUW

Dat eigenzinnige architectuur zich goed voegt naar een overweldigend kustlandschap aan de Atlantische oceaan blijkt uit het ontwerp van dit landhuis.

Eigentijds leefhuis

Het was bijzonder uitdagend om een eigentijdse en tegelijk op deze plek passende woning te ontwerpen. Een woonhuis dat niet Amerikaans bombastisch is maar op een eigenzinnige en bescheiden manier een fijn leefhuis is voor de bewoners.

Drie vleugels

Het huis bestaat uit drie vleugels: in het midden de woonvleugel met leefruimtes, kantoor en gastenkamer in de toren, aan de westzijde hiervan een slaapvleugel en aan de noordzijde een gastenverblijf met garage. De drie vleugels omsluiten een buitenruimte die de entree tot het huis vormt. Via een opening tussen het woonhuis en het gastenverblijf is een glimp van de oceaan op te vangen. Eenmaal binnen opent zich een ruime leefruimte met keuken, eetkamer en zitkamer onder één dak. Door de grote glaswand en een terras wordt de verbinding gemaakt met de buitenruimte en het spectaculaire uitzicht op de oceaan. De slaapvleugel richt zich op de intieme tuin aan de zuidwestzijde van het kavel.

Happy to be in

Quote van de opdrachtgever: “… this concept of inside outside changes how you think and live your everyday life, and opens up new physical & mental spaces – I’m happy to be in.”

Project: Nieuwbouw huis te Freeport Main USA
Plaats: Freeport Main USA
Opdrachtgever: Particulier

Ontwerp: Katrien Koppers
Interieurontwerp: Marcolla Design
Bouwbedrijf: Ron Utecht, Topsham, Maine
Fotograaf: Katrien Koppers Architectuur

Benieuwd wat wij voor u en uw project kunnen betekenen? We nodigen u van harte uit om kennis te maken. Tijdens dit vrijblijvende gesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, en vertellen we meer over onze aanpak.

Andere projecten

Scroll naar boven