Katrien Koppers Architectuur

De Kaatse Hoeve

VERBOUW | RESTAURATIE

De rijksmonumentale boerderij in Gemonde verkeerde in een ernstig vervallen staat toen de nieuwe eigenaren verliefd werden op de plek. Ze durfden het aan om het 17de eeuwse pand weer tot leven te wekken en riepen daarbij de hulp in van Katrien Koppers Architectuur.

Het oorspronkelijke behouden en het nieuwe zichtbaar maken

Door de slechte staat van de boerderij was het een uitdaging om zoveel mogelijk van het oorspronkelijke gebouw en daarmee van het historische verhaal te behouden. Met nieuwe ingrepen kon de nieuwe functie van woning zichtbaar gemaakt worden.

Licht en verbinding met buiten

Aan de straatzijde is zorgvuldig gerestaureerd. Zo is de historische boerderij teruggekeerd in het Brabantse cultuurlandschap. De gevel aan de achterzijde kon niet behouden blijven. Hier ontstond ruimte om de nieuwe woning open te maken, waardoor er meer licht kon worden toegelaten. Ook is er een mooie verbinding met de tuin gecreëerd door middel van een loggia.

Waardevolle contrasten

Het oude voorhuis is in oorspronkelijke staat gerestaureerd. De voormalige stal is getransformeerd naar een ruimtelijke woning. Het contrast tussen het voorhuis met kleine kamers en de grote open schuur is daarmee behouden.

Soort project:  Restauratie en verbouwing boerderij (rijksmonument)
Opdrachtgever: Particulier

Plaats: Gemonde

Ontwerp: Katrien Koppers
Adviseur ontwerp: Bert van den Heuvel
Bouwhistorisch Onderzoek: Jos Schrijen, Dook erfgoedwerk 
Bouwkundig adviseur: Jan van den Berg / Jan Viguurs
Constructeur: MD-Bouwconstructie 
Installatie Advies; Ronald van Luijk, Amstelius
Interieur ontwerp; Jacqueline van Alphen, Interior + 
Bouwbedrijven: Goossens Timmerwerken, Sleutjes Bouw, John Voets Loodgieterswerken,
Fotograaf: Johannes van Camp, Fotostudio Ziezo 

Benieuwd wat wij voor u en uw project kunnen betekenen? We nodigen u van harte uit om kennis te maken. Tijdens dit vrijblijvende gesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, en vertellen we meer over onze aanpak.

Andere projecten

Scroll naar boven