Katrien Koppers Architectuur

School met de bijbel

VERBOUW

Toen in de Gorinchemse bovenstad een bijzonder pand uit 1919 op de markt kwam namen de toekomstige bewoners Katrien Koppers in de hand om de mogelijkheden te onderzoeken om het te verbouwen tot woning. Het gebouw was oorspronkelijk ontworpen als schooltje en is nadien jarenlang in gebruik geweest als kerk.

Men neme een hap…

Hoe maak je een knusse woning met tuin in een gebouw met hoge klaslokalen zonder buitenruimte? Het idee ontstond om een flinke hap uit het gebouw te nemen waardoor er een patio ontstond. De nieuwe patio werd een beschutte buitenruimte en tevens de centrale verbindende plek van waaruit contact is met alle ruimtes van het huis. De bestaande structuur en architectuur is gerespecteerd. De nieuwe ingrepen zijn helder en rauw ontworpen, de zaagsneden in het metselwerk laten duidelijk zien waar de gevel is verwijderd.

Project: Transformatie van school naar woning
Plaats: Gorinchem
Opdrachtgever: Particulier

Ontwerp: Katrien Koppers
Adviseur ontwerp: Bert van den Heuvel
Bouwkundig adviseur: Arie Ermstrang
Constructeur: Arno van Vugt, Ingenieursbureau De Linge 
Bouwbedrijf: Van der Pijl Bouwbedrijf 
Fotograaf: Johannes van Camp, Fotostudio Ziezo 

Benieuwd wat wij voor u en uw project kunnen betekenen? We nodigen u van harte uit om kennis te maken. Tijdens dit vrijblijvende gesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, en vertellen we meer over onze aanpak.

Andere projecten

Scroll naar boven