Katrien Koppers Architectuur

Nieuw licht op de Kromme Rijn

VERBOUW

Op een schitterende plek aan de Kromme Rijn ontwierp ir K.F.G. Spruit in 1965 een patiowoning. De nieuwe eigenaren waren gecharmeerd van de sobere architectuur en mooie plattegrond rondom de patio. Het ontbrak echter aan licht, een ruime keuken en eetkamer.

Veel licht met behoud van karakter

De ingreep was zowel ingrijpend als simpel. Door het gehele dak van de woonkamer op te tillen ontstaat er meer licht en hoogte. Het huis is weer gaan ademen en er is een nieuw contact met de tuin ontstaan. De serre is gedeeltelijk van een glazen dak voorzien om meer ruimte voor de keuken te maken.

Met dit ontwerp wordt de bestaande patiowoning in zijn waarde gelaten. De toevoeging met een opgetild dak heeft de woning veranderd in een heel licht ruim huis, betrokken op de groene wereld buiten en in de Patio.

Project: Transformatie patiowoning
Plaats: Bunnik
Opdrachtgever: Particulier

Ontwerp: Katrien Koppers
Adviseur ontwerp: Bert van den Heuvel
Bouwkundig adviseur: Jan van den Berg
Constructeur: MD-Bouwconstructie 
Fotograaf: Henk Ganzeboom, Kobalt fotografie

Benieuwd wat wij voor u en uw project kunnen betekenen? We nodigen u van harte uit om kennis te maken. Tijdens dit vrijblijvende gesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, en vertellen we meer over onze aanpak.

Andere projecten

Scroll naar boven