Katrien Koppers Architectuur

Een dynamische typhoon

VERBOUW

Het clubhuis van de Gorkumse Atletiek- en Triathlonvereniging Typhoon stamde uit 1973. Na jaren van intensief gebruik en met de wens om te verduurzamen was het moment aangebroken voor een grondige renovatie. Daarmee ontstond tegelijkertijd een kans om de voorzieningen uit te breiden met goede bergingen voor sportmaterialen en een sportruimte voor krachttrainingen van de sporters. Bijkomende uitdaging was om met een beperkt budget iets speciaals te maken. Met dank aan het doorzettingsvermogen en lef van de bestuurders, die vertrouwen hadden in het ontwerp, en met zelfarbeid van de leden is het gelukt een bijzonder gebouw te realiseren.

Duurzaam

In dit plan is een nieuwe goed geïsoleerde buitenschil om het bestaande gebouw getrokken. Hiermee is het gebouw goed geïsoleerd en hebben we optimaal gebruik kunnen maken van het oude clubhuis.

Dynamisch ontwerp

De snelheid en dynamiek van de sport- en atletiekbaan is vertaald in het ontwerp. Door de organische architectuur en de houten gevelbekleding voegt het nieuwe clubhuis zich naar haar omgeving. De sierlijke houten schil is ter hoogte van de kantine opengewerkt waardoor er een optimaal contact met de sporters op de atletiekbaan is.

Project: Renovatie en facelift van clubhuis atletiekvereniging
Plaats: Gorinchem
Opdrachtgever: Atletiekvereniging Typhoon

Ontwerp: Katrien Koppers
Adviseur ontwerp: Bert van den Heuvel
Bouwkundig adviseur: Gerwin van Wijngaarden en Marnix de Vries, De Bouwkundigen
Constructeur: Arno van Vugt, Ingenieursbureau De Linge 
Bouwbedrijf: Van der Pijl Bouwbedrijf 
Fotograaf: Johannes van Camp, Fotostudio Ziezo

Benieuwd wat wij voor u en uw project kunnen betekenen? We nodigen u van harte uit om kennis te maken. Tijdens dit vrijblijvende gesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, en vertellen we meer over onze aanpak.

Andere projecten

Scroll naar boven